The Upside

 Thonissenlaan, Hasselt 

Welkom in The Upside!

The Upside dat is wonen met net dat tikkeltje meer. Dethier stelt graag een nieuw en innovatief woonconcept aan u voor waarmee het voor een groter doelpubliek mogelijk moet worden om kwalitatief te wonen in het centrum van Hasselt.

Het gekende Winterthur gebouw staat sinds het verhuizen van de stadsdiensten in 2018 grotendeels leeg. Enkel de kantoorruimtes op het gelijkvloers werden tot voor kort nog gebruikt. Dethier zal instaan voor de hersbestemming van dit iconische gebouw op een absolute toplocatie aan de kleine ring van Hasselt. Na een ingrijpende energetische renovatie zullen er 35 appartementen en 2 kantoor- of handelsruimtes beschikbaar zijn. 

Dethier kiest hier resoluut voor het behoud van het bestaande gebouw, maar met een verregaande energetische update. We brengen het volledig gebouw naar hedendaagse duurzaamheidsnormen qua comfort en technieken. Verder is er gekozen om te investeren in de uitstraling van het gebouw door de gevel grondig aan te pakken. We voorzien een residentiële invulling, met plaats voor een kantoor op het gelijkvloers.

Met The Upside Hasselt brengen we een verhuurproduct, aangepast aan de noden van onze moderne maatschappij. We geven de mogelijkheid om flexibel en voor kortere termijn te huren, eventueel inspelende op veranderende omstandigheden in het privé leven. Starters, jong afgestudeerden en alleenstaanden, maar evengoed mensen die ontzorgd willen worden in hun woonoplossing. Zo bieden we deze appartementen volledig bemeubeld aan, voorzien we connectiviteit in het hele gebouw en geven we de kans om schoonmaak te organiseren voor elk appartement. Compacter wonen, maar met dubbel zoveel kwaliteit!

Verder brengen we het fijnste dakterras van de hele Stad naar de Thonissenlaan, inclusief voor elke bewoner van The Upside Hasselt. Op het gelijkvloers is er een gemeenschappelijke ruimte, waar functionaliteit (wassen maar!) en gezelligheid elkaar verzoenen.

Naast een ruime bovengrondse fietsenstalling voorzien we een ondergrondse parking met ruime aanwezigheid van laadpalen, klaar voor mobiliteit 2.0. Verder ligt het gebouw op een steenworp van het station.

Met dit vernieuwde concept willen we aan een breed publiek de mogelijkheid bieden om in het centrum te wonen met al het comfort van een hedendaagse woning. Voor een groot aantal potentiële huurders, vaak jongeren of starters, is dit op dit moment namelijk niet mogelijk waardoor ze wegtrekken uit de stad. Met The Upside bieden we een alternatief dat moet zorgen voor een dynamisch huurpubliek en bruisende sfeer in de stad.

Oplevering is voorzien richting het einde van 2024. Registreer u alvast om op de hoogte te blijven.

We werken voor dit dossier samen met POLO Architects.

Hou mij op de hoogte!
Contactformulier

The Upside staat voor...

Verhuurappartementen gericht op een moderne maatschappij
Flexibele formules met een maximaal comfort voor de bewoners
Actuele technieken en oog voor een duurzame mobiliteit
Het mooiste dakterras van Hasselt

Meer informatie volgt binnenkort!

Bekijk ook zeker onze andere projecten eens!
Bekijk de projecten

Bouwgenoot worden? Dan ben jij...

COnstructief

We denken niet in problemen maar in oplossingen. We handelen proactief, lossen uitdagingen op nog voor ze zich voordoen. En garanderen een goed rendement op korte en lange termijn. Dat doen we samen met alle betrokkenen en met een positieve ingesteldheid.

COrrect

Iedereen wil ‘een stukje kaas tussen de boterham’, en terecht. We geloven in geven en nemen en houden altijd ons woord. Zowel naar leveranciers, medewerkers als klanten.

COllectief

Als familiebedrijf begrijpen we de kracht van een groep. Want bouwen is een teamsport, en elke speler is belangrijk. Samenwerken met al onze partners staat hoog op de agenda.

COmmunicatief

Onze deur staat open voor iedereen. We communiceren helder, hanteren korte communicatielijnen en zorgen dat iedereen op dezelfde lijn zit. Want goede afspraken maken goede vrienden.