Terug naar overzicht

Raamcontract sociale woningen

29 november 2023

Samen met B+ architecten en Machiels Building Solutions, werden we als best scorende partij geselecteerd voor een vier jaar durende raamovereenkomst met de Vlaamse overheid. Samen met nog twee andere geselecteerden, zullen we instaan voor de modulaire bouw van sociale woningen, noodwoningen en woningen voor dak- en thuislozen in heel Vlaanderen.

De raamovereenkomst ter waarde van maximaal 260 miljoen per jaar, zal lokale besturen en woonmaatschappijen in staat stellen om percelen te ontwikkelen tot sociaal woongebied. Vanuit een minicompetitie kunnen zij gronden ter beschikking stellen waarvoor de geselecteerde partijen een aangepast dossier kunnen uitwerken, op maat van de vereisten van de lokale opdrachtgever en het aangeboden perceel. Zij worden hiervoor gesubsidieerd door de Vlaamse overheid en kunnen zelf optreden als bouwheer binnen de ontwikkelingen.

We zijn trots dat ons concept, gebaseerd op modulaire 2D houtskeletbouw, positief werd onthaald en als winnend concept uit de bus kwam bij de initiële gunning. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat we samen met Wonen in Vlaanderen, ons steentje zullen kunnen bijdragen aan betaalbare woonoplossingen in Vlaanderen.