Terug naar overzicht

Safety Sam voor meer veiligheid

03 december 2018

We kunnen er tegenwoordig niet meer omheen, aan veiligheid in de bouwsector wordt steeds meer aandacht besteed, hetgeen ook geheel terecht is. Om onveilige situaties op werven nog meer onder de aandacht te brengen lanceert Dethier vanaf vandaag een nieuwe veiligheidscampagne. De nieuwe campagne bouwt verder op het bestaande veiligheidsbeleid. Met de lancering van deze campagne willen we ervoor zorgen dat het belang van veilig werken top-of-mind blijft bij iedereen die werken uitvoert op onze werven. Hiermee willen we de veiligheid op de werven nog verhogen en het aantal arbeidsongevallen steevast doen dalen.

De mascotte van deze veiligheidscampagne is Safety Sam. Telkens het bij Dethier over veiligheid gaat, zal Safety Sam herkenbaar ingezet worden. Door onze veiligheidsmascotte in verschillende onveilige situaties te plaatsen, hopen we aan te kunnen geven waar de aandachtspunten liggen betreffende veiligheid op een werf.

De veiligheidsthema’s die in de campagne aan bod komen zijn orde en netheid, gebruik van persoonlijk beschermingsmiddelen en het maken van een last minute risicoanalyse omdat de meeste veiligheidsrisico’s op werven te herleiden zijn naar deze 3 grote thema’s.

De campagne zal vanaf vandaag voor onze werknemers en onderaannemers zichtbaar zijn op onze werven.

Meer informatie op www.safetysam.be