Watersnip

 Diest 

Bouw van 4 woonblokken, goed voor in totaal 116 appartementen en 1 handelsruimte

Residentie Watersnip is een project in handen van de tijdelijke vereniging De Watersnip waar Dethier vanaf de uitwerking van de omgevingsvergunning bij betrokken was. Het project naar een ontwerp van Drieskens en Dubois is gelegen aan de oevers van de Demer, nabij het station en stadscentrum van Diest.

Het project omvat het bouwen van 4 gestapelde meergezinswoningen met in totaal 116 appartementen en een handelsruimte. De woonblokken werden ondergronds met elkaar verbonden met een aansluitende parkeerkelder, goed voor 4 ruime fietsenstallingen, 101 staanplaatsen en 40 garageboxen.

Bij de aanleg van tuin en omgeving werd er gestreefd naar een maximale groenaanleg die moet zorgen voor een parkachtige ervaring en voldoende privacy t.o.v. aangrenzende percelen en de toekomstige fiets- en wandelweg langs het water.

Bouwheer

De Watersnip bvba

Architect

Drieskens en Dubois

Studiebureau

Steto bvba

Periode

2021 - 2023

Bouwgenoot worden? Dan ben jij...

COnstructief

We denken niet in problemen maar in oplossingen. We handelen proactief, lossen uitdagingen op nog voor ze zich voordoen. En garanderen een goed rendement op korte en lange termijn. Dat doen we samen met alle betrokkenen en met een positieve ingesteldheid.

COrrect

Iedereen wil ‘een stukje kaas tussen de boterham’, en terecht. We geloven in geven en nemen en houden altijd ons woord. Zowel naar leveranciers, medewerkers als klanten.

COllectief

Als familiebedrijf begrijpen we de kracht van een groep. Want bouwen is een teamsport, en elke speler is belangrijk. Samenwerken met al onze partners staat hoog op de agenda.

COmmunicatief

Onze deur staat open voor iedereen. We communiceren helder, hanteren korte communicatielijnen en zorgen dat iedereen op dezelfde lijn zit. Want goede afspraken maken goede vrienden.