Tienerschool GO!

 Tervuren 

Bouwen van een nieuwe school en de verbouwing van een bestaande school.

Vanuit een Design & Build procedure werd Dethier geselecteerd om een bestaand schoolgebouw aan te passen en een nieuwe school te bouwen die moet fungeren als een schakelpunt tussen het schoolgebouw van de lagere school en gebouw van het middelbaar.

Het nieuwe vrijstaande schoolgebouw, met 3 bouwlagen, moet verbindend werken. Het gebouw is de thuishaven van het 5e en het 6e leerjaar van de lagere school en de 1e  graad van het middelbaar. Het past een vernieuwende strategie toe door te werken met grote open leerklassen van telkens  160m²  (landschapsleslokalen).  In deze open en ruime leerunits wordt steeds een variatie aan leerzones en instructieruimtes met verschillende sferen ontworpen die groepswerk, concentratiewerk, stil werk en noem maar op mogelijk maken.

Bouwheer

GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap

Architect

OSK-AR architecten

Periode

2022

Bouwgenoot worden? Dan ben jij...

COnstructief

We denken niet in problemen maar in oplossingen. We handelen proactief, lossen uitdagingen op nog voor ze zich voordoen. En garanderen een goed rendement op korte en lange termijn. Dat doen we samen met alle betrokkenen en met een positieve ingesteldheid.

COrrect

Iedereen wil ‘een stukje kaas tussen de boterham’, en terecht. We geloven in geven en nemen en houden altijd ons woord. Zowel naar leveranciers, medewerkers als klanten.

COllectief

Als familiebedrijf begrijpen we de kracht van een groep. Want bouwen is een teamsport, en elke speler is belangrijk. Samenwerken met al onze partners staat hoog op de agenda.

COmmunicatief

Onze deur staat open voor iedereen. We communiceren helder, hanteren korte communicatielijnen en zorgen dat iedereen op dezelfde lijn zit. Want goede afspraken maken goede vrienden.