Freinetschool De Pluim

 Hoboken 

Nieuwbouw met 2 nieuwe vleugels dewelke aansluiten op de bestaande sporthal.

Na het winnen van de Design&Build-wedstrijd mocht Bouwbedrijf Dethier samen met A33 Architecten de nieuwbouw voor freinetschool De Pluim in Hoboken realiseren. De nieuwbouw bestaat uit 2 vleugels. De eerste bevat 24 klaslokalen en wordt gelinkt aan een tweede vleugel alwaar de administratieve en publieke voorzieningen bij de bestaande sporthal ondergebracht werden. Ook aan de omgeving van de vleugels werd de nodige aandacht besteed. Zo is de klassenvleugel omgeven door een speelplaats met speelbos en de administratieve vleugel kijkt uit op het voorplein van de sporthal. De bestaande sporthal kreeg een nieuwe voorgevel hetgeen voor een mooie interactie zorgt met de nieuwe gebouwen.

Bouwheer

GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap

Architect

A33 Architecten

Studiebureau

LISST / Deltha

Periode

2018 - 2020

Bouwgenoot worden? Dan ben jij...

COnstructief

We denken niet in problemen maar in oplossingen. We handelen proactief, lossen uitdagingen op nog voor ze zich voordoen. En garanderen een goed rendement op korte en lange termijn. Dat doen we samen met alle betrokkenen en met een positieve ingesteldheid.

COrrect

Iedereen wil ‘een stukje kaas tussen de boterham’, en terecht. We geloven in geven en nemen en houden altijd ons woord. Zowel naar leveranciers, medewerkers als klanten.

COllectief

Als familiebedrijf begrijpen we de kracht van een groep. Want bouwen is een teamsport, en elke speler is belangrijk. Samenwerken met al onze partners staat hoog op de agenda.

COmmunicatief

Onze deur staat open voor iedereen. We communiceren helder, hanteren korte communicatielijnen en zorgen dat iedereen op dezelfde lijn zit. Want goede afspraken maken goede vrienden.